Reset Password

Your search results

Pădurea – Beneficiile odihnei în sânul naturii

apr 21, 2015

Pădurea – beneficiile odihnei în sânul naturii.

Pădurea este un spațiu sacru, în care se nasc mituri și se crează poezie. Ea este un orizont de cunoaștere, de revenire și regăsire a vârstelor omenirii în drumul său spre progres. Spațiu de meditație pentru filosofi, motiv de inspirație pentru poeți, depozitar al perfectiunilor plastice pentru artiști. Pădurea reprezinta o culme a creației naturii atât în plan biologic cât și estetic. Acestea probabil ar fi cele mai profunde beneficii pe care le ofera acest loc plin de viata.

Pădurea oferă beneficii importante. Frunzișul des al pădurii acționează ca un ecran de protecție  și atenuează zgomotul (reduce poluarea fonică), asigurând un echilibru al organismului uman cu mediul înconjurător. În pădure pot fi colectate plante medicinale, fructe de pădure, ciuperci comestibile, nectar și polen de flori și multe altele.

Pădurea - beneficiile odihnei în sânul naturii

Importanța pădurii pentru om.

În lunile iunie-sep­tembrie, când frunzişul este matur, iar activitatea aces­tor imense generatoare de oxigen, care sunt copacii, este la maximum. Cel mai oxigenat aer se găsește în pădure după-amiază, între orele 14 şi 19. Anume în aceste intervale de timp sunt recomandate fizice aerobe. Se recomandă mersul pe jos, aler­gatul, mersul pe bicicletă, și înotul. Toate acestea le puteți face la noi la GoTur Resort. O cură de 12 zile cu aer de pădure puternic oxi­ge­nat creşte semnifi­cativ forţa fizică, intensifică activi­tatea cerebrală, și măreşte capacitatea naturală de apărare a organis­mului. De asemenea, aerul bogat în oxigen întăreşte imunitatea şi ne face mai rezistenţi la infecţii (indiferent de localizare), eli­mină stările de depresie şi de astenie, făcând min­tea limpede şi clară.

Pădurea este cuprinsă vara de temperaturi mai reduse decît în câmp deschis. Acest lucru îl puteți observa în zilele caniculare, iar iarna și în timpul nopții temperaturile pot fi mai mari decât în afara pădurii deoarece frunzişul, ramurile şi trunchiurile emit o anumită cantitate de căldură. În pădure umiditatea aerului este mai mare, iar viteza vântului este mult redusă.

Importanța pădurii pentru om

Odihna plăcută la Gotur-Resort.

Ținând cont de toate beneficiile pădurii, acum nu mai ai nici o scuză sa nu găsești timp pentru o vizită la Gotur Resort. Indiferent de vreme și de anotimp baza noastră de odihnă este locul perfect pentru picnic, frigărui și ieșiri cu familia în aer liber. La noi veți avea parte de mult aer curat bogat în oxigen, dispoziție bună și distracție, și nu în ultimul rând – de sănătate.

Odihna plăcută la Gotur-Resort

Se spune că poți trăi fără multe lucruri în viață însă nu și fără aer. Aerul este elementul vital, de el depinde functionarea întregului organism, fiecare celulă trebuie să respire. Este foare important ca aerul pe care îl respirăm să fie nepoluat.

Vă așteptăm cu drag la GoTur Resort și nu uitați să prindeți cele mai bune oferte pe pagina noastră de Facebook.