Reset Password

Your search results
frigărui barbeque

Frigărui – Istoria renumitului Barbeque

apr 21, 2015

Frigărui – Istoria Barbeque.

Frigărui sau Barbeque are mai multe istorii și legende diferite legate de apariția lui. Nu cunoaștem exact cine, când și unde a fost pregătit pentru prima dată, dar vrem să-i mulțumim celui care au făcut-o  pentru că a inventat una dintre cele mai solicitate, aromate și gustoase bucate pregătite din carne de vită, porc, miel și  pui.

Se spune că prima mâncare pregătită din carne stă la originea frigăruiului și la apariția grătarelor și cuptoarelor. Legenda spune că totul a început atunci când primul om a învățat să dobândească și să mențină focul. Tot atunci, omul a descoperit că carnea dobândită la vânătoare este mai gustoasă dacă este pusă pe foc. Astfel, această metodă de preparare s-a răspândit, s-au inventat noi rețete, fiecare fiind  influențată de cultură și tradiții. Astăzi, fiecare popor dispune de bucate tradiționale iar același frigărui mai este numit și skewers, barbeque, brochettes, souvlaki, gyros, șașlik, kebab, satay, yakitori.

frigărui la grătar gotur resort

Alte păreri mai spun că frigăruiul a fost descoperit și are originile popoarelor din Caucaz. Locuitorii acestui teritoriu au o atitudine deosebită față de prepararea bucatelor iar pregătirea cărnii pe cărbuni presupune un adevărat ritual. Fiecare ingredient este ales cu grijă, fiecare condiment are un rol aparte. Marinadul și sosul este elaborat pentru fiecare tip de carne diferit. Anume din această cauză, datorită ritualurilor și secretelor culinare mulți bucătari atribuie proveniența frigăruiului anume poporului caucazian. Totuși, alți experți susțin că frigăruiul a apărut în Mongolia de la triburile nomade. Acestea își schimbau regulat locul de trai iar pentru că în stepă vreascurile și lemnele sunt mai greu de găsit. Nomazii pregăteau carnea pe cărbuni.

Odată cu trecerea timpului au evoluat mecanismele și dispozitivele de pregătire a cărnii.  Leonardo da Vinci a construit în șemineul său un dispozitiv ce folosea aerul cald pentru prepararea cărnii. Astfel a fost descoperită convecția cu aer cald care astăzi este folosită în bucătăriile în toată lumea. Din fericire astăzi dispunem de o gamă variată de mecanisme care ne oferă posibilitatea să gătim gustos legume și carne.

Frigărui la Gotur Resort.

Noi, cei de la Gotur Resort vă oferim șansa să gustați bucate gătite la cuptor și să pregătiți de sine stătător în aer liber. Aici puteți găti la grătar bucatele preferate din carne și pentru vegetarieni bucate din pește, ciuperci și legume. De asemenea avem grijă să vă inspirăm cu rețete neordinare din bucătăria mai multor culturi.

frigărui la gotur resort

Fii la curent cu cele mai faine recete de frigărui pe pagina noastra de facebook.